Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Esperanza

av Vibeke Garrod sist endret 2017-08-30T14:19:40+02:00
Halidon er en gutt som kan sykle med ett hjul og sjonglere med baller. Han bor sammen med en mann som blir kalt Kapteinen. En dag kommer han ikke hjem. Hvor er det blitt av Kapteinen?
Jakob Wegelius

Esperanza

Mangschou, 2004, Sverige
82-91948-25-9
barn

Halidon er en gutt som ser litt annerledes ut enn andre. Han er liten og har skjeve øyne, liten nese og store ører. Han merker at andre ser på han. Noen ganger er det ekkelt. Men andre ganger vil han at folk skal se på han, for han utfører nemlig kunststykker på en sykkel med ett hjul. Og da må han ha et publikum som kan gi han applaus og gjerne noen klingende mynter i pappesken.

Halidon våkner en kveld og merker at hans venn Kapteinen ikke er hjemme. Det er merkelig at han ikke er kommet ennå. Er det skjedd noe? Halidon går ut i den mørke kvelden for å se etter Kapteinen. Han er litt redd, det kan være skummelt å gå ute sent på kvelden. Men han må finne Kapteinen. Tenk om vennen hans har reist fra han?

Halidon leter rundt i byen, og letingen fører han opp i flere uventede situasjoner. Han møter mange rare typer, og en liten innpåsliten hund. Spenningen er til å ta og føle på i denne fortellingen. Den er veldig godt skrevet, og har mange fine tegninger å se på.

Jakob Wegelius har laget denne boken, han er svensk og kommer fra Gøteborg. Han både skriver og tegner, og fortellingene hans har en ganske spesiell stil. Wegelius har skrevet flere andre barnebøker, den nyeste heter Legenden om Sally Jones. Den handler om en gorilla, og er både spennende og trist på én gang.