Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Et skikkelig søppeltips

av Arild Ness sist endret 2019-07-30T13:44:46+02:00
Er det egentlig noe poeng i å sortere søppelet vårt? Er det en forskjell mellom gjenbruk og gjenvinning? Bør vi ikke tenke oss ekstra nøye om før vi kjøper nytt? Jo, FAKTISK!
Dagny Holm

Søppel

Gyldendal, 2012, Norge
978-82-05-41995-7
barn

Mange familier har etterhvert blitt flinke til å kildesortere søppelet sitt. Plast og papir separeres og sendes inn i hvert sitt mørke kontainerhull, flasker pantes i automaten til kompensasjonen av en pen liten pengelapp tilbake, og elektronisk utstyr hives ikke lenger på dyngen, men leveres inn på nærmeste el-butikk. Sant?

Joda, slik er nok hverdagen for mange. Og det er viktig at det fortsetter slik. For vi er alle ansvarlige for å ta vare på kloden vår og gjennom enkle virkemidler kan vi alle sammen gjøre en innsats for miljøet.

I denne boken får du lære mye om søppel. Vi følger blant annet lille Hugo på jakt etter søppelbilen som ved en feil har hentet bamsen hans. Gjennom Hugo sine øyne kan barn (og uten tvil endel voksne) lære mer om hvorfor miljøvern er viktig og samtidig plukke opp et og annet lurt tips på veien.

FAKTISK-serien består av en rekke faktabøker som i språk- og bildeform henvender seg til barn i barnehage og småskole. Hver bok gir et godt innblikk i et overordnet tema knyttet til ting og fenomen barn er opptatt av, men som de kanskje ikke har full oversikt over.