Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Flipped

av Vibeke Garrod sist endret 2017-08-30T14:19:38+02:00
Kjærlighet ved første blikk? Vi følger Juli og Bryce fra de er småbarn og inn i den søte ungdomstid. Juli har vært forelsket i Bryce så lenge hun kan huske. Bryce har prøvd å riste henne av seg så lenge han kan huske. Men så skjer det forandringer.
Rob Reiner

Flipped

Warner, 2010, USA

Dette er en søt og vittig film fra amerikansk forstadsliv på 1960-tallet. Vi møter tenåringene Bryce og Juli, de er naboer og går i samme klasse. Helt siden Bryce flyttet til nabolaget har Juli drømt om deres første kyss. Men Bryce er ikke like begeistret. Han synes Juli er innpåsliten og prøver å unngå henne. Bryce har en bestefar som flytter inn sammen med familien, og han skal etter hvert bli gode venner med Juli. Han får Bryce til å se på Juli med nye øyne. Men nå er ikke Juli lenger interessert i Bryce. Han har skuffet henne nok! Bryce bestemmer seg for å bli mer modig og vise Juli hva han innerst inne føler.

Rob Reiner som står for regien har laget flere andre gode filmer. Blant annet den store romantiske komedien fra 1980-tallet Da han møtte henne (When Harry met Sally) og den nervepirrende Misery fra 1990. Reiner har også tidligere laget film for de yngre, nemlig mesterverket Stand by me fra 1986. Filmen er basert på en novelle av Stephen King, og  følger en guttegjeng som drar på en oppdagelsesferd i den lille småbyen Castle Rock. Rammen for fortellingen er lagt til 1960-tallet slik som Flipped, og Reiner kan dette med å skildre unge mennesker på en troverdig og følsom måte. Nostalgisk og nydelig gjennomført. Stand by me blir snart å finne i bibliotekets hyller.