Hopp til hovedinnhold

Bendik... Bendik, Bendik, Bendik!

av Liv Oddrun Larsen sist endret 2023-03-24T14:52:04+02:00
Ella er tilbake. Fortsatt like forelska i fine, fine Bendik, gutten som kyssa henne på leirskolen sist høst. Problemet? Problemet er at mamma har fått en kjæreste. Som har en datter. Som også liker Bendik. Går det an!?
Lindell, Unni; illustrert av Lars Rudebjer

Forelska

Aschehoug, 2013, Norge
barn

Å få en stesøster er ikke bare bare. Å få en stesøster som er både søtere, morsommere og modigere enn en selv kan være temmelig plagsomt. I hvert fall når en selv er "bare helt vanlig". Men Ella takler det greit, hun. Christina skal til og med få overnatte på rommet hennes når hun er på besøk sammen med faren sin. I det jentene er i ferd med å sovne, skvetter Ella opp av senga:

 "-Sover du? sa Ella ut i mørket. Christina satte seg opp i ekstrasengen. -Nei! Det var første gangen datteren til Claes, morens nye kjæreste, overnattet på rommet hennes. Ella kjente hvordan hjertet hamret i brystet. Dunk, dunk, dunk.  -Det er noen utenfor vinduet! -Ja, det er noen der, hvisket Christina. Ella slo på leselampen, kastet av seg dyna, satte føttene i det kalde gulvet, løp bort til vinduet og dro vekk gardinene med et hardt rykk..."

Utenfor vinduet til Ella står en guttegjeng. Som gjerne vil ha en nærmere titt på Christina. Det har Christina ingen verdens ting imot. Ikke Ella heller. Helt til hun oppdager at gutten bakerst i skyggen er Bendik. Som kan fortelle at han og Christina går på samme skole. Og så...

Nei, mer vil jeg ikke røpe. Annet enn at i Forelska forever får Ella får det vondt, både innvendig og utvendig...