Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Fra filmsamlingen: Annie

av Vibeke Garrod sist endret 2018-01-25T13:46:13+02:00
"Leapin' lizards!" utbryter den lille foreldreløse jenta Annie når hun blir begeistret. Og det er mye å la seg begeistre av når hun får et opphold hos en av USAs rikeste forretningsmenn.
John Huston ; Carol Sobieski

Annie

Columbia, 1981, USA
barn

Fortellingen om Annie er egentlig veldig gammel, og er basert på tegneserien om "Little Orphan Annie" av Harold Gray. Den så dagens lys i 1924, og i årene som kom fulgte radioshow med Annie, ulike filmatiseringer, og en Broadway-musikal i 1977. Musikalen ble veldig populær, og gikk i hele seks år. Så, i 1981 kom spillefilmen “Annie” med den nydelige jenta Aileen Quinn som Annie, og den anerkjente skuespilleren Albert Finney som forretningsmannen “Daddy Warbucks”. Filmen er også en musikal, med mange flotte sangnumre og dansing. Mest kjent er "Tomorrow" og "It's a hard knock life".

Vi befinner oss i New York City i de harde 1930-årene, det er depresjon i USA etter det store børskrakket i 1929. 10 år gamle Annie bor på et barnehjem for jenter, som blir drevet av den hensynsløse og griske alkoholikeren Miss Hannigan. Annie ble forlatt av foreldrene sine da hun var baby, og det eneste minnet hun har fra dem er et gullhjerte som er delt på midten. Hun lever i håpet om at hennes foreldre snart skal dukke opp med den andre halvparten, og at de skal gjenforenes.

Så en dag kommer det en fantastisk flott bil til strøket, og ut stiger sekretæren til en av USAs rikeste forretningsmenn; Oliver Warbucks. Han vil gjerne ta inn et foreldreløst barn noen uker, som skal bo i hans herskapshus, slik at han fremstår som en mer vennlig og menneskelig person. Annie blir den utvalgte, og nå følger en fantastisk tid for henne. Men Miss Hannigan og hennes kompanjonger vil gjerne utnytte vennskapet mellom Warbucks og Annie. Da Warbucks lover en stor dusør til de som kan finne Annies virkelige foreldre, lager Miss Hannigan en sjofel plan.

Filmen finnes kun med engelsk tale, men la ikke dette forhindre deg fra å vise den til mindre barn. Handlingen er lett å simultanoversette, og de gøyale sang- og dansenumrene er underholdning for hele familien. Musikkavdelingen har både CD og LP med musikken fra filmen.