Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Glassbarna

av Anne Wang-Andersen sist endret 2017-09-06T12:37:30+00:00
Ohlsson, Kristina

Glassbarna

Aschehoug, 2014, Sverige
978-82-03-25679-0
barn

Tror du på spøkelser? Billie mener hun har vokst fra den slags overtro. Men hva er det som får taklampa til å svinge? Hvorfor er det små barnehåndsavtrykk i støvet, og hvem banker på vinduet om natten? En virkelig skummel grøsserbok!

Billie og moren har flyttet inn i et gammelt hus langt ute på landet, der moren vokste opp da hun var liten. Selvsagt vil ikke Billie flytte fra byen og vennene sine, men moren orker ikke å være i den gamle leiligheten. Den er full av minner om Billies far, som nylig døde av kreft. Det er ikke lenger til det nye huset enn at Billie kan fortsette på skolen hun går på, og vennene hennes kan komme på besøk, om de kjører buss. Men det blir ikke det samme, mener Billie.

Da Billie forteller moren om alt det skumle hun hører og ser i det nye (gamle) huset, tror ikke moren på henne. Hun blir skikkelig sint, fordi hun tror det bare er noe tull Billie finner på fordi hun helst vil flytte tilbake til byen. Heldigvis har Billie venner som tror på henne og støtter henne. For dette må de finne ut av! Jo mer de finner ut, jo mer mystisk og mistenkelig blir det.

Boka er skrevet slik at nakkehårene reiser seg. Ikke bare nå og da, den grøssende skumle stemningen er tilstede fra første til siste side.

Passer fra 9 år.