Gorm er en snill orm

av Silje Egge sist endret 2017-08-30T13:19:36+01:00
"Her er Gorm. Han er hoggorm. Fysj, tenker du kanskje nå. Hoggormer biter i bein, og sprøyter gift og dreper mus. Jo da, hoggormer gjør jo det. Men ikke Gorm. Gorm er snill."
Camilla Kuhn

Gorm er en snill orm

Cappelen Damm, 2013, Latvia
barn
Sånn blir vi kjent med Gorm. Gorm som er så snill at han vil ta vare på alle rundt seg. Som er så snill at han mater katten til flyvertinnen i niende etasje og drar på besøk til foreldrene sine i helgene. Gorm som er en så snill hoggorm at han ignorerer sine mest primære behov og spiser boksemat i stedet for mus. 
For Gorm er snill. Skikkelig, skikkelig snill.
Kanskje litt for snill?
 
Gorm jobber på et apotek. Han gir medisiner til de syke, og lapper sammen de som har skadet seg. Hele lønnen sin bruker han på å kjøpe den dyre boksematen. Men noen ganger går det flere dager mellom hvert måltid, og da er det vanskelig å være snill. Spesielt når det kommer store, deilige mus inn på apoteket og trenger plaster for alle vondtene sine. Da får Gorm det vanskelig med seg selv... Heldigvis finner han en løsning på problemet.

I tillegg til å være nydelig illustrert, godt fortalt og skikkelig morsom, er boken om Gorm en liten tankevekker. For hva vil det si å være snill? Må man være "normal" for å være snill? Gorm prøver så godt han kan å passe inn, og gjør ikke vi alle det, egentlig? Om ikke annet skal Gorm ha for innsatsen. Les denne boken for barna, men les den for deg selv også.