Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Hjertet er en knyttneve

av Cathrine Dagestad Eikeland — sist endret 2018-04-06T12:48:55+00:00
"Men jeg vil ikke ha noe, det er ikke plass inni meg. Kan man operere ut en forelskelse og donere den bort?... Kan noen ta ut forelskelsen min. Jeg føler meg ikke bra"
Ingrid Oveide Volden

Hjertet er en knyttneve

Aschehoug, 2017
barn

Kjærlighetssorg er noe som de fleste opplever på et eller annet tidspunkt. Man opplever at den man er forelsket i kanskje ikke ønsker å være sammen med en lenger. Man blir dypt ulykkelig og det kjennes som man aldri skal bli glad igjen. Hvordan skal man komme seg gjennom dagen? Selv om kjærlighetssorg er helt vanlig, betyr det ikke at det er en bagatell. I noen tilfeller kan sorgen gå så langt at den utvikler seg til "Broken Heart Syndrome".

Oliver er en av de populære guttene på skolen, men hjemme har han det ikke så veldig bra. Moren til Oliver har gått fra faren, og nå er faren ikke til å kjenne igjen. Han klarer ikke gå på jobb, han sitter hjemme og er lei seg. Så en dag, kollapser faren til Oliver og blir kjørt til sykehuset. De mistenker et hjerteinfarkt. Oliver skynder seg til sykehuset. På venteværelset ser Oliver Aline fra klassen. Hun sitter borte i et hjørne. Oliver går bort til henne. Hun ser på ham og sier: “Har du også valgt hjertet?”

Aline er ny i klassen og hun ønsker bare at familien skal flytte tilbake til det stedet der de bodde før. Sammen med venninnen, Susanne, har hun lagt en plan: Hun skal ikke snakke med noen eller få seg noen venner på den nye skolen. Hvis foreldrene ser at hun mistrives, må de til slutt flytte tilbake.

Aline er også på sykehuset den dagen, men av en helt annen grunn enn Oliver. Klassen har har fått en tverrfaglig oppgave der de skal ta utgangspunkt i et organ. Aline har valgt hjertet. De møtes på sykehusets hjerteavdeling og dette møtet forandrer alt. Noe skjer med Alines og Olivers hjerter...

I annethvert kapittel forteller Oliver og Aline sine historier. En nydelig bok som jeg ikke klarte å legge fra meg!