Jakten på de skjulte vaffelhjertene

av Ingrid Ytre-Arne sist endret 2017-09-06T08:50:45+02:00
Jan Kjærstad; Jill Moursund

Jakten på de skjulte vaffelhjertene

H. Aschehoug & Co., 2005, Norge
82-03-24745-8
barn

Bli med Marit og Jon-Jon på vaffel-ekspedisjon! Hele oppgangen i blokken dirrer av skjulte vafler. Det gjelder bare å finne dem!

Marit og Jon-Jon har nettopp flyttet til den store byen, og de synes blokken de skal bo i ser fryktelig kjedelig ut. Her bor det nok bare triste, kjedelige mennesker!

Akkurat nå orker de ikke tanken på å begynne og rydde i flyttekaoset. Pappa vil lage vafler til Marit og Jon-Jon for å muntre dem opp litt. Vafler er en knallgod idé, syns de alle tre. Bare at de mangler alle ingrediensene! Og butikken er stengt. Da sender pappa dem ut på vaffel-ekspedisjon. Men tør de ringe på hos oberst Bang-Dhue med frue? Eller pastor Glad eller familien Ahmed? Etterhvert viser det seg at naboene kanskje ikke er så triste og kjedelige som de trodde, snarere tvert imot. Og den dagen som de trodde skulle bli en dum og strevsom dag, blir kanskje ikke det likevel?

Denne boken ble først utgitt som bildebok i 1989 og er seinere gitt ut som lettlestbok i serien Den oransje lesehesten. Det er en morsom fortelling om hva som kan skje når en bare tar sjansen og er åpen for omgivelsene. Når en bare er litt ”optimikst”, som Jon-Jon sier. Og hvem er ikke enig i hans filosofiske betraktning om kvelden: ”Jeg tror det er viktig å ha et vaffelkalas så ofte som mulig.”