Hopp til hovedinnhold

Journey

av Silje Egge sist endret 2017-09-06T10:37:08+02:00
Aaron Becker

Journey

Candlewick Press, 2013, USA
978-0-7636-6053-6
barn

Åpne boken og forsvinn inn i en fortryllende fortelling. Allerede fra første side, kan jeg love deg at du er borte vekk.

Ved hjelp av en rød fargestift tegner en jente seg bort fra kjedsommelighet. Hun tegner en dør på soveromsveggen og tråkker inn i en magisk skog, med glimrende ildfluer og myk mose. Uredd og nysgjerrig fører jenten vei med fargestiften sin. Hun tegner en båt som fører henne til en stor borg med sluser og vakter som ønsker henne velkommen. Men så blir hun fanget av en sleip keiser og for å komme seg ut av knipen må hun bruke fantasi, mot og den magiske fargestiften.

Hele boken er uten tekst. Det er detaljene i de rikholdige illustrasjonene som fører historien videre.

Denne boken er perfekt å lese sammen med andre, eller bla i etter at lyset egentlig skulle vært slukket. Kanskje barna ser andre detaljer i bildene enn de voksne? Ettersom fortellingen avsluttes åpent, står en fritt til å tenke seg til hva som kan være neste stopp på reisen. Denne boken oppfordrer til mange interessante samtaler, tankerekker og viderefortelling. Man kan bli oppslukt av detaljene i bildene og oppdage nye ting hver gang man leser den. Passer for barn fra 4-8 år, gjerne sammen med foreldre eller besteforeldre.