Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Kinaputten

av Liv Oddrun Larsen sist endret 2017-09-06T08:54:51+02:00
Charlotte Glaser Munch

Kinaputten

Cappelen Damm, 2013, Norge
978-82-02-41846-5
barn

Alene eller sammen? Venn eller uvenn? Snill eller slem? Feig eller modig? Og må du egentlig like noen selv om de liker deg? I Leseløven "Kinaputten" er det mange spørsmål å gruble over. Spennende er den også!

Av og til er det ingenting i hele verden som er bedre enn å være alene. Gjøre akkurat som du selv vil og la resten av verden seile sin egen sjø. I hvert fall synes Fredrik det. En kald og vindfull høstkveld har han hele kjøkkenet for seg selv. Mamma og pappa er herlig opptatte på hver sin kant. Og Fredrik, han har nye fargetusjer og vet akkurat hva han vil bruke kvelden til: Han vil tegne Darth Vader i Star Wars. Men i samme øyeblikk som han setter tusjen mot arket ...

"Da ringer det på. Han hører det høyt og tydelig. Fredrik vet med en gang hvem det er. Ask ringer alltid på når det ikke passer. Men Ask er klassens tøffing. Han er aldri redd. Ikke engang da den ekle rotta gjemte seg under huskene. Ask bare jaget den bort med en kjepp mens jentene skrek. - Det er bra dere har meg! ropte han og lo. Ask liker Fredrik. Og Ask liker nesten ingen. Derfor vil ikke Fredrik tenke på hva han syns om Ask ..."

Ask har lagt noen helt spesielle planer for kvelden. Og Fredrik inngår i planene, enten han vil eller ikke. Ut på sykkel i det hustrige høstmørket bærer det, og Fredrik tør ikke for alt i verden si nei, for Ask er skikkelig skummel når han blir sur:

 "- Kom igjen, da! skriker Ask. Fredrik trår så lårene brenner. Den som kunne sitte inne og tegne. Solen er borte og høstkvelden er mørk. De siste, tørre bladene skjelver på trærne. Vinden pisker Fredrik i ansiktet. Han er mør i bena og svett på ryggen. Men fingrene er iskalde ..."

Sykkelturen går til en gammel, falleferdig rønne der det er strengt forbudt å leke. "Fare", står det på et skilt utenfor det pillråtne huset. Det bryr Ask seg katten om!  For han har noe gjemt i lommene. Og et helt spesielt oppdrag til Fredrik ...