Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Klassisk krim for små og store

av Vibeke Garrod sist endret 2017-09-06T09:46:59+02:00
Bjørn F. Rørvik; Ragnar Aalbu

Purriot og den usynlige mannen

Cappelen Damm, 2012, Norge
978-82-02-36853-1
barn

Bli med og løse et klassisk mysterium med Purriot (uttales Purriå) og hans kone Paprika. Det skjer nemlig uforklarlige ting i Hurlumheia, og Purriot blir satt på saken!

I litteraturen finnes det forskjellige typer krimfortellinger, og klassisk krim er en av dem. Slike historier skal ofte skrives etter noen regler:

  • Det skal ikke være noe overnaturlig som er løsningen på gåten, det kan for eksempel ikke være et spøkelse som er skurken.
  • Vi må kunne følge detektiven eller den som skal oppklare mysteriet, sånn at vi forstår hvordan det blir løst.
  • Vi som leser fortellingen skal også kunne gjette oss til hvem som er den skyldige, selv om det er mest spennende når vi ikke skjønner det før siste side!

Det er veldig gøy å lese om mysterier og prøve å finne ut hva som egentlig har skjedd. I denne boka møter vi mesterdetektiven Purriot, som elsker å utforske og oppklare vanskelige saker. Kona hans, Paprika, er ofte med og hjelper han. En dag får de en telefon fra en eldre dame som heter Bestemor Blom. Hun har blitt overfalt av en usynlig person! Og det finnes ikke ett eneste spor! Hvertfall ikke som Bestemor Blom har oppdaget. Men kanskje det krever noen erfarne mesterdetektiv-øyne for å se sporene? Purriot tar saken og reiser til Hurlumheia, det er der mysteriet utspiller seg. Dette må oppklares!

Bjørn F. Rørvik har skrevet fortellingen, mens Ragnar Aalbu har laget illustrasjonene. Boka er både underholdende og mystisk på én gang. Den passer godt til å leses høyt og det er mange godbiter for de voksne her også!