Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Maretorn

av Elisabeth Skråmestø Wyller sist endret 2017-08-31T10:45:49+02:00
Almhjell, Tone

Maretorn

, 2016

Maretorn er en frittstående oppfølger til Almhjells debut, Vindeltorn (2013). I denne møter vi Lin som akkurat har flyttet fra stedet Sommerhjell og mistet sin kjære kjælerotte Rufus.

Lin oppdager en portal i kjelleren i det nye huset, like under rosebusken der hun begravde sin kjære rotte. Portalen leder til Sylver, der kjæledyr som er savnet av barna som eide dem har fått et nytt liv på to bein. Lin er utvalgt som Vindeltorn og får i oppdrag å redde en liten gutt som kalles Vinterfyrsten.

I Maretorn møter vi Lins bestevenn, Niklas Sommerhjell. Niklas er foreldreløs og kjent som en ramp i bygda. Lin og Niklas pleide å leke trolljakt i skogen før hun flyttet, men nå ser det ut som om trollene har tatt steget ut av fantasien og blitt virkelighet. Magi lekker ut gjennom en portal i fjellet, og Niklas blir oppsøkt av gaupen Tyst som plutselig kan snakke. Niklas og Tyst går sammen gjennom portalen til Sønder, en dal i samme univers som Sylver. Her er det ubalanse mellom det gode og det vonde. Det blir opp til Niklas å rette denne opp igjen. Samtidig nøster han opp i morens hemmeligheter og oppdager hvorfor hennes siste ord var ”jeg er en maretorn”.

Dette er klassiske og velskrevne fantasy-romaner for barn i samme tradisjon som Løven, heksa og klesskapet. Passer for tøffinger fra fjerde trinn og opp, opp, opp.