Hopp til hovedinnhold

Min tid kommer

av Anne Wang-Andersen sist endret 2023-03-24T14:02:04+01:00
Ville du trodd på det, hvis en jente chattet med deg og sa hun var fra framtiden? Det gjør ikke Hans Petter. Men han er glad for å ha noen å snakke med, selv en galning er bedre enn ingen.
Nina Vogt-Østli

Min tid kommer

Cappelen Damm, 2012, Norge
978-82-02-38037-3
barn

Jenta som kaller seg Fera påstår at hun kommer fra år 367 etter katastrofen. Hans Petter er skeptisk. Hun ser helt sprø ut på profilbildet sitt, og han kjøper ikke historien om at hun er fra framtiden. Kanskje er hun en psykiatrisk pasient med vrangforestillinger? Eller kanskje er hun bare ute etter å ha det morsomt på Hans Petter sin bekostning? Likevel begynner han ganske fort å glede seg til chattingene med henne. Hun forteller ikke så mye om seg selv, men er en god lytter. Hun er interessert i å snakke om og diskutere ordentlige ting, som for eksempel hva ondskap er. Smart og morsom er hun også. Til vanlig snakker han egentlig ikke med andre enn moren sin, en sjelden gang med faren på pub i byen.

Fera forteller at hun har klart å hacke seg inn på et program som gjør at hun kan snakke med folk fra fortiden. Hun sier hun har funnet navnet til Hans Petter på noen lister koblet med navnet Andreas Strømme. Hans Petter vet utmerket godt hvem Andreas er. Han har alltid vært den verste mobberen, den som har gått i spissen for å plage ham gjennom hele barneskolen. I en periode har det vært stille rundt Hans Petter. Han har gjort alt for ikke å vekke oppmerksomhet etter at de begynte på ungdomsskolen. Nå er det slutt. Hans Petter er tilbake som mobbeoffer nummer én, og befinner seg bokstavelig talt under støvelhælen til Andreas som gnurer ham ned i sølepytter.

Dette er en bok det ikke går an å si for mye om, uten å ødelegge leseopplevelsen. Svarene som søkes både av leseren og Hans Petter avdekkes gradvis utover i boka og sannheten som trer fram mot slutten er ganske guffen. Min tid kommer er en bok med et uhyre bra plot. Hos meg satt fortellingen seg som en voksende klump i magen jo mer jeg leste, og den ble sittende i en god stund etter at siste side var ferdiglest.

Konklusjon: En lettlest bok som stiller store spørsmål, og som ikke slipper taket så lett. Fortellingen er både underholdende og utfordrende. Passer for ungdom/unge voksne.