Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Mora som glemte at det var kveld

av Ingrid Ytre-Arne sist endret 2018-01-24T13:24:05+00:00
”Barnet mitt, jeg er så glad i deg, du betyr mer enn alt for meg.”
Ingrid Storholmen; Kari Stai

Mora som glemte at det var kveld

Aschehoug, 2012, Norge
barn

Stella er så trøtt, hun vil bare ta med seg Lompa og legge seg. Men hvor er mamma, som må hjelpe med tannpuss og si fram godnattdiktet? Har mamma glemt at det snart er natt? Hva holder hun på med, der hun går ut og inn av gjesterommet og bærer på tapetruller og hammer og hestebilde? Og når Stella roper, svarer hun bare "Barnet mitt, jeg er så glad i deg, du betyr mer enn alt for meg!"
Men Stella vet råd. Hun klarer å legge seg selv, hun vet alt som må gjøres. For hun har jo lagt seg hver kveld hele sitt liv! Det eneste hun ikke klarer selv, er godnattdiktet og hårsilingen. Til det behøves mamma. Og når mamma endelig kommer, har hun en overraskelse til Stella.

Mora som glemte at det var kveld er en koselig fortelling som passer godt å lese på sengekanten. Helt bakerst har den tre godnattdikt, der den som leser setter inn navnet til den en leser for. Dette er den første barneboka til Ingrid Storholmen, og er utgitt i Aschehougs God natt-serie. De andre bøkene i denne serien er Iben og forvandlingen av Geir Gulliksen, Lyset skinner i mørket av Håvard Syvertsen og Buster av Lars Saabye Christensen.

Kari Stai, som bl.a. er kjent for bøkene om Jakob og Neikob, har laget de fine og fargerike illustrasjonene.

Ingrid Storholmen kommer med boken sin til Hovedbiblioteket på familiesøndag 21. september.