Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Ønskesteinen som alle vil ha

av Vibeke Garrod sist endret 2017-08-30T13:19:38+01:00
Tenk om du fant en stein som kunne oppfylle alle dine ønsker. Hva ville du ønske deg? I denne filmen får du se at det slett ikke er så lett som det høres ut, å ønske seg hva man vil.
Robert Rodriguez

Shorts - jakten på ønskesteinen

Warner, 2009, USA

Velkommen til Black Falls, et utkantstrøk av den litt spesielle sorten. Black Box Industries er firmaet som gir innbyggerne jobb, penger, duppeditter og tomhet i tilværelsen. Den unge gutten Toe Thompson vokser opp her og synes ikke ting er så greit. Han blir ertet på skolen, ja daglig havner han med hodet i bånn av en søppeldunke. Klassens sjefsbølle er Helvetica Black, hun er alltid ute etter Toe. Hennes far er sjefen i Black Box Industries, han er også en fryktinngytende type. Toe lengter etter å få seg noen skikkelige venner, og når han en dag kommer over en ekte ønskestein får han oppfylt sitt savn. Det er ikke så nøye at vennene han får er knøttsmå utenomjordiske vesener i flygende tallerkner, de gjør jo sånne ting som venner gjør!

Men en liten, glatt stein er lett å miste! Snart havner den hos noen andre, og så hos noen andre igjen, ja enkelte vil helst kvitte seg med den. Men tenk om den havner i gale hender? Eller i hendene til sjefen for Black Box Industries? Han har lenge ønsket å oppdatere duppeditten de produserer, og ingenting kan vel overgå en ekte ønskestein.

Filmen er morsomt laget med forskjellige "episoder" inne i filmen, derav navnet Shorts. Robert Rodriguez er kjent for å like fart, humor og spennende effekter, du har kanskje sett hans Småspioner-filmer? Også her i Shorts får han virkelig boltre seg, og Rodriguez liker å gjøre det meste selv. Han er filmens regissør, produsent, han filmer, klipper, lager litt musikk med mer. Denne filmen er topp underholdende og kan absolutt ses sammen med voksne.