Sommerhuset

av Ingrid Ytre-Arne sist endret 2017-09-06T12:57:43+01:00
Linn Cecilie Treimo

Sommerhuset

Gyldendal, 2013, Norge
978-82-05-44600-7
barn

Hva om du drømmer om natten at en gråtende liten jente ber deg om å finne en nøkkel, og du finner ut at denne jenta døde da hun var seks år? Det vekker i alle fall Isabels nysgjerrighet...

Isabel på 12 år og lillesøsteren hennes, Ursula, skal være hos farmor og farfar i sommerhuset, mens foreldrene er i Syden for å ”finne ut av ting”. Det er noe med pappa, han har vært så annerledes det siste året. Isabel gruer seg til de kommer tilbake, skal de skilles?

Men så skjer det ting i det gamle huset, uforklarlige ting som forteller noe om fortiden. Isabel drømmer en natt om en jente som er ulykkelig og som leter etter en nøkkel. Senere får hun se denne jenta på et bilde der hun er sammen med pappa da han var liten. Når hun spør farfar, forteller han at hun var pappas sommervenn og at hun druknet i et tjern i skogen. Men han vil ikke si noe mer om det. Kan dette ha noe med at pappa er så alvorlig og lei seg for tiden? Isabel og Ursula bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde den sommeren for 30 år siden…

Sommerhuset er en spennende fortelling full av sommeridyll, mystikk og uro, der Isabel får erfare at fortiden ikke kan glemmes samme hvor hardt enkelte prøver å glemme den.

Linn Cecilie Treimo har tidligere skrevet Løpe baklengs, som hun fikk Norske Barne- og Ungdomsboksforfatteres debutantpris for i 2010.