Hopp til hovedinnhold

Sommeroverraskelser

av Liv Oddrun Larsen sist endret 2019-07-30T14:01:46+02:00
Anneli Klepp; illustrert av Sandra Steffensen

Sommeroverraskelser

Gyldendal, 2014, Norge
978-82-05-45765-2
barn

Skolefri og sommerferie, finnes det noe bedre i hele verden? Is og sol og bading og venner og reiser med mamma og papp... Eller?

Sommerferien er like om hjørnet. Og foran denne sommerferien kiler det ekstra mye i magen til Line: Pappa og Line skal nemlig på bilferie sammen. Bare de to! Og kanskje ... kanskje kommer de seg helt til Tyskland? Line suser inn døra hjemme etter nest siste skoledag, breddfull av alt det morsomme som skjer for tiden. Men hjemme i sofaen venter mamma med dårlig nytt:

- Du, Line? sier mamma og stryker Line forsiktig over håret. Da ser Line det. Mamma er rar i ansiktet. Noe er galt. Inni Line blir det stille. Magen hennes knyter seg. Så hører hun mammas stemme: - Du Line... pappa ringte... Line stirrer på mamma. Hun vet hva mamma skal si, for dette har skjedd før. Det handler om pappa. Mamma trekker pusten. - Det blir ingen ferie med pappa, sier mamma lavt.- Det var noe som kom i veien.

Line blir fryktelig lei seg. Og aldeles RASENDE på pappa. Og hva skal hun si til Emma, Eva og Sara? At pappa ikke vil ... Nei! Line vikler seg inn i vanskelige, hvite løgner ...

Bøkene om Line er varme og fine og morsomt illustrert, og de tar opp temaer og følelser mange barn vil kjenne seg igjen i. De er gode til egenlesning fra 7-8 år, men er kanskje ekstra koselige som høytlesningsbøker.

Du kan lese mer om Line og vennene hennes i Sprekkehemmeligheter (2013). Den boken handler om Forelsket-klubben. Mer vil jeg ikke røpe ...