Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Stine på klassetur

av Liv Oddrun Larsen sist endret 2017-09-06T08:53:32+01:00
Tania Kjeldset

Stine på klassetur

Cappelen Damm, 2010, Oslo
978-82-02-33384-3
barn

Søte gutter, masete jenter, forbudt sminke, en superteit inspektør- og muligens et helt ekte gjenferd. Bli med Stine, 4A, på klassetur.

Endelig er den her- en ny bok om Stine! Henne stiftet vi første gang bekjentskap med i ”Stine, klasse 1A”. Senere fulgte ”Stine og skoletannlegen”, ”Stine kan ikke svømme” og ”Stine og de bankende hjertene”.

Årets bok er den femte i rekken, og Stine går nå i fjerde klasse. Skoleårets høydepunkt står for døren, klasseturen til leirstedet med det dystre navnet Grav gård. For at Grav gård ikke er et helt vanlig leirsted oppdager Stine og klassekameratene hennes ganske raskt. Der spøker det nemlig! På veggene henger det massevis av portretter av Gyda Grav, den tidligere eieren av gården. Disse må for all del ikke fjernes, for da vil ulykken ramme. Men det er det slett ikke alle som tar for god fisk. En av dem er den svært lite populære inspektøren Jørgen Hamsa. Han blir ikke mer populær på denne turen. Midt oppi det hele er Stine forelsket i klassekameraten Rafael. Men det er hun dessverre ikke alene om…Morsomt, spennende og gjenkjennelig for små og store!