Verdens verste lærer

av Anne Wang-Andersen sist endret 2017-09-06T13:33:33+01:00
Petter Lidbeck

Verdens verste lærer

Cappelen Damm, 2010, Norge
978-82-02-30844-5
barn

Hvordan kan en lærer hate barn men likevel elske jobben sin? Svaret er enkelt: Det er der det er best å plage flest! Møt Karin Karlsson, verdens mest utspekulerte lærer. Er det ingen som kan stoppe henne?

Først trodde Karin Karlsson at hun elsket barn. Hun visste at hun ikke kunne fordra voksne, og trodde derfor at hun skulle bli lykkelig som lærer. Hun fant fort ut at barn var akkurat like slemme, upålitelige, bedragerske og ufordragelige som voksne, bare mindre. Det var ikke bare de bråkete elevene hun mislikte, eller de snørrete guttungene som nektet å sitte stille eller de hovne jentungene som var slemme med hverandre. Nei da, Karin Karlsson var raus nok til å hate alle barn.

Lærerlivet for Karin Karlsson ble bare mer og mer grusomt fram til hun en dag plutselig gjorde en aldeles fortreffelig oppdagelse. Ved et uhell kom hun til å åpne en dør midt i nesa på en gutt som kom løpende nedover gangen. Han begynte å silblø. Karin Karlsson kjente en frydefull følelse bre seg i kroppen. Skadefro gikk det opp for henne at hun faktisk likte å se gutten lide. Etter dette var hver dag en sann fryd på jobb. Hun gikk grundig til verks, og tok notater i en egen sort bok for å kunne planlegge gode pek. Hun ble en mester i å skjule hvor slem hun var ved å øve seg på å se snill ut.

Etter sommerferien begynte det tre nye elever i klassen hennes, Dimitri, Harald og Sofia. De måtte settes på plass - én etter én. Dette er starten på en skrekkelig morsom historie, som får følger for både den ene og den andre. Her har jeg kun røpet handling fra de ti første sidene, så det er bare å glede seg til resten av historien. Karin Karlsson er helt på grensen av hvor slem en person kan være i en barnebok. Hun kan minne om både Miss Trunchbull i Roald Dahls Matilda og Frøken Knokkelknus i Pappskallene. Liker du bøker med slemme voksne og smarte barn, er dette en bok for deg.

Verdens verste lærer er utgitt i Løve Pluss-serien. Den har litt vanskeligere språk og innhold i forhold til Leseløve-serien. Bokstavstørrelsen er noe mindre enn i de vanlige Leseløvene og passer innholdsmessig fra 5. klasse og oppover.