Bibliotekkroken på VilVite

4. mai åpnet den nye Bibliotekkroken på VilVite i Bergen!

Bibliotekkroken er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og VilVite. Her finner du bøker om spennende tema som natur, vitenskap, teknologi og bærekraft.

I Bibliotekkroken bor en pensjonert robot. Foto av robot: Ole Andreas Solheim. Foto ellers: Camilla Grindheim Larsen.Vi har åpnet vår egen krok på VilVite! I samarbeid med VilVite har Bergen Offentlige Bibliotek åpnet den nye Bibliotekkroken på Vitensenteret i Bergen. På ditt neste besøk til VilVite må du gjerne sjekke den ut.

Bøker og roboter

Elever fra Skjold skole. Foto: Camilla Grindheim Larsen.


Den nye Bibliotekkroken er for alle aldre,
og invitere både store og små til å sette seg ned, utforske hyllene og finne inspirerende lesestoff. Det bor en pensjonert robot i Bibliotekkroken som sitter i lenestolen sin og koser seg med en god biografi. 

 

 Den pensjonerte roboten. Foto: Camilla Grindheim Larsen.

 Bøkene i Bibliotekkroken er til å nytes på VilVite og kan ikke lånes med hjem derfra. Ønsker besøkende i Bibliotekkroken å låne materiale kan de besøke oss i våre bibliotek. I Bibliotekkroken informerer vi om roboter og digitale læringsverktøy som kan lånes gratis fra biblioteket, og mange av disse læringsverktøyene bruker VilVite i sine kurs og aktiviteter, slik som blant annet Micro:bit.

Åpnet med et eksperiment

Katrine Nødtvedt og elever fra Skjold skole. Foto: Camilla Grindheim Larsen.


Elever fra Skjold skole var med på åpningen 4. mai,
 og noen av elevene fremførte dikt. Byråd for kultur, mangfold og likestilling, Katrine Nødtvedt, åpnet Bibliotekkroken med et eksperiment i skikkelig VilVite-ånd.


F.v. Katrine Nødtvedt, Lars Leegaard Marøy, Leikny Haga Indergaard. Foto: Camilla Grindheim Larsen. 


Med på åpningen 
var avtroppende bibliotekdirektør Leikny Haga Indergaard og direktør ved VilVite Lars Leegaard Marøy. Samarbeidet er et etterlengtet steg i riktig retning for å styrke samarbeid på tvers i kommunen og knytte tettere bånd mellom byens institusjoner for kultur, kunnskap og læring. 

Utformingen av Bibliotekkroken er gjort av Haltenbanken.

 

Bibliotekkroken ligger inne på VilVite og man må ha vanlig inngangsbillett til VilVite for å besøke Bibliotekkroken.