Hopp til hovedinnhold
av Kjersti Hatland sist endret 2022-08-03T12:17:08+02:00
Hodesjalets kulturelle, religiøse og politiske betydning har skapt en aktiv samfunnsdebatt i den vestlige verden de siste årene. Mange har ulike meninger angående religiøse hodeplagg som hijab, men hvordan er det å bruke religiøse klesplagg i et sekulært vestlig land for individet som faktisk bærer plagget? Kan måten Norge og andre land håndterer denne situasjonen på fortelle oss noe om oss selv?

I samarbeid med Bergen Resource Centre CMI/UiB presenteres et panel med dyp kompetanse innenfor akkurat dette emnet. De er alle forfattere av boken The politics of the headscarf in the United States som omhandler mye av denne problemstillingen i USA.

Innledere:
- Sarah Tobin, økonomisk antropolog med ekspertise innen Islam og kjønn i Midtøsten. Hun er forfatter av monografien Everyday Piety: Islam and economy in Jordan, og er seniorforsker ved CMI.

- Aubrey Westfall, assisterende professor i statsvitenskap ved Wheaton College Massachusetts. Hun er spesialisert innenfor sammenliknende politikk og internasjonale relasjoner.

- Özge Çelik Russell, assisterende professor i statsvitenskap ved Gazi Üniversitesi i Tyrkia. Hun har spesialisert seg innenfor politisk teori og politisk deltakelse med hovedfokus på kvinners rettigheter, politisk handling, og valgdeltakelse.

Denne podcasten er et opptak av Studentersamfunnets arrangement på biblioteket. NB: Samtalen er på engelsk.