Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Kjersti Hatland sist endret 2018-12-14T13:11:25+00:00
I denne podcasten kan du høre forfatter Peter Øvig Knudsen fortelle den utrolige historien om Blekingegadebanden.

I Blekingegade 2 i København avslørte dansk politi i 1989 tilholdsstedet til en venstreorientert kriminell gruppe. Da de tok seg inn i leiligheten fant de blant annet maskinpistoler, håndgranater, et missil, og utstyr til å maskere seg og lage falske identitetspapirer.

Gruppen som hadde sin base her fikk gjennom pressen navnet Blekingegadebanden, og hadde gjennom 30 år ranet til seg enorme summer penger, blant annet i danmarkshistoriens største kupp og en lang rekke ran. Medlemmene hadde bakgrunn i ulike kommunistiske grupperinger og et overordnet mål å bekjempe kapitalismen. Derfor ble pengene blant annet distribuert videre til frigjøringsbevegelser i den tredje verden, som den paramilitære palestinske organisasjonen «Folkefronten for Palestinas frigjøring» (PFLP).

Basert på denne ville historien om organisert, politisk kriminalitet i «lille Danmark» på 70- og 80-tallet, ga Peter Øvig Knudsen ut «Blekingegadebanden» i to bind. Bøkene ble valgt ut da en skandinavisk jury, med Morgenbladet og Norsk litteraturfestival på Lillehammer i spissen, kåret de beste og viktigste sakprosabøkene i Skandinavia. Biblioteket ønsker å gjøre bøkene i kåringen tilgjengelig for flere, og har invitert forfatterne til å holde foredrag i en serie arrangement kalt «Sakprosaens stjerner». I denne podcasten kan du høre forfatter Peter Øvig Knudsen fortelle den utrolige historien om Blekingegadebanden.