Hopp til hovedinnhold
av Kjersti Hatland sist endret 2022-08-03T12:27:10+02:00

Internett og sosiale medier har åpnet opp for nye utfordringer når det kommer til informasjon; for hva er egentlig sant? Vi må stadig forholde oss til nye ord som falske nyheter, post-sannhet og alternative fakta. Men hva er egentlig falske nyheter? Hvordan oppstår de, hvordan sprer de seg og hvordan avslører vi dem?

Bente Kalsnes er førsteamanuensis i kommunikasjon ved Høyskolen i Kristiania, og forfatter av boken Falske Nyheter som akkurat har kommet ut. Bente driver med forskning og undervisning innen digital journalistikk og kommunikasjon, og har særlig interessert seg for akkurat falske nyheter.

Denne forelesningen er en del av en forelesningsserie i forkant av valget høsten 2019, om hvordan vi skaper våre personlige, politiske meninger. Serien inngår i prosjektet «Ting som kan være sant», der Ingrid Rundberg, stipendiat ved UiB, Institutt for design, undersøker hvor våre personlige holdninger i politiske valg kommer fra. For hvem er du? Hvilken type person ønsker du egentlig å være? Og hva er det som gjør det så vanskelig å stemme?