av Ragnhild Sæther sist endret 2023-03-31T10:37:45+02:00
”Det kommer til å handle om klima, penger, makt, ressursutnyttelse, landbruk og havbruk, fattigdom og velstand, bioøkonomi, teknologi og kultur når Forskningsdagene braker løs i september.” (Forskningsdagene.no)

Forskningsdagene er et sikkert høsttegn en ikke bør gå glipp av, og som vi selvfølgelig markerer på biblioteket også i år.

Årets tema er MAT
  • Filmvisning: Mandag 21. september viser vi filmen Super Size Me på hovedbiblioteket.

  • Søndag 27. september er det familiesøndag som passer for nysgjerrige små forskere på hovedbiblioteket: Erna Osland leser og forteller om de små dyra som du kan finne hvis du løfter på en stein. Kven bur under ein stein?

  • Fana og Åsane bydelsbibliotek vil samarbeide med skoler i nærheten om Nysgjerrigperutstillinger i biblioteklokalene. Elever ved Mjølkeråen, Rolland og Haukås skoler vil stille ut sine prosjekter på Åsane bibliotek, og elever fra Skeie og Kaland vil stille ut på Fana bibliotek.

  • Utstillinger: Vi stiller ut bøker, filmer og annet materiale med utgangspunkt i årets tema. Det blir utstillinger for både voksne og barn på hovedbiblioteket og flere av bydelsbibliotekene.
 
Noen av de ukentlige språkarrangementene på hovedbiblioteket vil ha mat som tema.
  • Lesetips og filmtips: På bibliotekets hjemmeside vil vi skrive om bøker og filmer om årets tema, hvor det formidles forskning, kunnskap og kunnskapsglede. Matens plass i skjønnlitteraturen utforskes også.

Dagens tips?

Vi begynner kalaset med å anbefale alle å finne ut mer om Forskningsdagene 2015 og hvilke arrangement vi kan se frem til i Bergen: Forskningsdagene i Bergen