Hopp til hovedinnhold

Atlas Obscura

av Vibeke Garrod sist endret 2019-01-07T15:51:09+02:00
Dette er en bok om steder du garantert ikke har hørt om. Et slags atlas for oppdagelsesreisende til høyst merkverdige destinasjoner.
Joshua Foer et al.

Atlas Obscura

Workman Publishing, 2016, USA
voksen

Har du for eksempel hørt om Karni Mata rottetempel i India, hvor 20 000 rotter kravler rundt føttene dine og drikker melk av store fat? Eller den seks centimeter lange øyeormen loa loa som kan forekomme inni øyeeplet ditt? Ja, det finnes flere eksempler på slike udelikate ting i denne boka, men akk så fascinerende!

Atlaset er som seg hør og bør inndelt i ulike områder i verden, med gode beskrivelser av hvordan du kan komme deg dit. Det er til og med oppgitt breddegrad for destinasjonene. Norden er også representert, og Norge står oppført med blant annet Emanuel Vigeland mausoleum i Oslo og Kjeragbolten i Rogaland. Men jeg vil understreke at disse fremstår som noe hverdagslige i forhold til mye annet i utgivelsen.

Boka er kategorisert under "reisehåndbøker" i samlingen vår, og jeg får virkelig lyst til å reise til mange av disse stedene og se obskuriteten med egne øyne. Boka inneholder også en rekke faktabokser med informasjon av en annen verden. Eller nei – det er visst vår verden!

Her er noen eksempler på hva du kan finne i boka: The Nutshell Studies of unexplained death”, “The everlasting lightning storm”, “Southern Pole of Inaccessibility”, “The worlds largest drain” og “Self-mummifying monks of Shugendo”. Noe for enhver smak altså!