Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Det italienske kjøkken

av Vibeke Garrod sist endret 2019-05-06T08:17:43+02:00
Leter du etter den ultimate italienske kokeboka? På norsk? Da trenger du ikke lete lenger!
Sophie Braimbridge

Cappelen Damm, 2010, Norge
voksen

Det italienske kjøkken: en reise for matelskere gir deg de tradisjonelle italienske rettene som minestrone, pizza, ulike pastaoppskrifter (også på å lage pasta selv), og klassiske desserter som panna cotta og tiramisu. Men du får også deilige oppskrifter på djevelkylling, aubergineparmigiana, ligurisk fiskegryte, grønnsakterte og mye mer.

Boka har en innledning hvor du kan bli kjent med de ulike delene av Italia og hva som kjennetegner de lokale mattradisjonene for hvert område. Deretter får du oppskrifter som er inndelt etter type retter, slik som antipasti, salater, supper, sjømat, fjærkre, ris, pasta og polenta og så videre, noe som er vanlig i de fleste kokebøker. Innimellom blir vi med på ulike matreiser i Italia, for eksempel til områder der man lager spekede og konserverte kjøttprodukter, eller en historisk og praktisk innføring i kaffe hvor ritualene rundt det å lage en god espresso er like viktig som drikken selv.

Det er mange flotte fotografier i boka, og oppskriftene er grundig beskrevet trinn for trinn. Etter å ha pløyd gjennom store deler av kokeboksamlingen her hos oss på biblioteket, kan jeg trygt si at denne utgaven er en av de aller beste vi kan tilby for deg som liker og er interessert i italiensk mat.