Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Drama i akademia - fem romaner

Fem romaner om dramatikk og kjærlighet i de akademiske kretser.

Aftenland av Therese Bohmann

Karolina, professor i kunsthistorie, har akkurat avsluttet sitt tolv år lange forhold. Nå er hun klar for å ta igjen for alle årene med et dødt samliv. Hun møter den unge og ivrige stipendiaten Anton. Han sitter på et enormt prosjekt, som kan revolusjonere feministisk kunsthistorie. Karolina blir besatt - både av prosjektet og av Anton. Men noe skurrer. Hvor har egentlig Anton skaffet informasjonen til prosjektet? Og hvem utnytter hvem? En besettende roman om kunst, makt og begjær.

Stoner av John Williams

9788202436209.jpg

William Stoner lever et stille liv på en gård i Missouri. Han tar jordbruksutdannelse, men møtet med Shakespears 73. sonette gjør at en helt ny verden åpner seg. Han slutter på jordbruksskolen og begynner å studere litteratur på universitetet. Han blir professor og gifter seg med Edith. Raskt ut i ekteskapet, forandrer Edith seg. Hun snur seg mot han, utnytter ham både økonomisk og psykisk. Det ser mørkt ut for den utslitte professoren, helt til han møter kollegaen Katherine. På nytt opplever Stoner at verden åpner seg, og det samme gjør romanen. En overveldende og vakker kjærlighetshistorie. 

Om bare av Vigdis Hjorth

9788202544232.jpg

I Om bare møter vi Ida Heier, dramatiker og småbarnsmor. Livet forandrer seg når hun møter litteraturprofessoren Arnold Busk. Han er Kulturmann med stor K, og forholdet mellom dem utvikler seg til en besettelse for Ida. De er gift på hver sin kant, og forholdet starter som en affære. Besettelsen ligner mye på den vi kunne lese om i Lena Anderssons roman Rettstridig forføyning om Ester Nilsson og kulturmannen Hugo Rask. Ida er hektet på Arnold, og får aldri den bekreftelsen hun leter etter. Møtene deres er preget av alkohol, sjalusi og galskap, og forholdet utvikler seg til en destruktiv affære. Besettende lesning!

Call me by your name av Andre Aciman

91Mdqv-Y-yL.jpg

Den unge amerikanske stipendiaten Oliver tilbringer en sommer med forskerarbeid hos en professor i kunsthistorie i Nord-Italia. Professoren bor med konen og sønnen Elio, og Elio får i oppgave å holde Oliver med selskap og introdusere ham for den lille landsbyens uteliv og sjarm. Elio er ung og søkende, og blir fort betatt av den unge stipendiaten. Det utvikler seg til en intens romanse. Men kan det bli noe mer enn bare en sommerromanse? Hva skjer når oppholdet til Oliver er over?

Bränn alla mine brev av Alex Schulmann

9789188745149.jpg

Da den svenske forfatteren Alex Schulman begynte å grave i sin egen familiehistorie, endte han opp med å avsløre et trekantdrama som besto av tre av sveriges viktigste litterære personligheter. To av dem var hans besteforeldre. Forfatteren Sven Stolpe og hans kone Karin Stolpe tilbringer sommeren på Signatunstiftelsen, et samlingspunkt for unge intellektuelle. De møtes for å skrive, tenke og diskutere. Der møter de den unge poeten og litteraturstudenten Olof Lagercrantz. Karin og Olof innleder en farlig affære. Affæren ender med stor splid, og kommer til å prege svensk litterær offentlighet i en årrekke.