Hopp til hovedinnhold

Lykkelig skilt

av Vibeke Garrod sist endret 2019-08-28T14:41:32+02:00
Er det mulig å bli lykkelig skilt? Svaret er ja!
Line Strandvik

Lykkelig skilt

Forlaget Nord, 2018
voksen

Line Strandvik er noe så utradisjonelt som en skilsmissecoach. Hun hjelper mange mennesker med alt det vanskelige som en skilsmisse eller et samlivsbrudd innebærer. For det er aldri noen lett sak å skille seg. Spesielt ikke når det er barn involvert. Men når vi ikke kan være lykkelige sammen, kan vi ikke da bli lykkelig skilt? Jo, det mener Strandvik bestemt. Men det krever mot, hardt arbeid, og det er en selvutviklingsprosess vi skal kunne vokse på. Denne boka er veldig konkret og systematisk inndelt. Det er ti trinn vi skal gjennom, og det er viktig å ta ett trinn av gangen for å jobbe seg oppover. 

Motivasjonen for å skille seg er alltid å få det bedre, ikke verre. Boka vil ikke avdramatisere skilsmisse, det finnes mange svært vonde skilsmisser. Men vi kan lære noe om hvorfor det ofte går galt, og hva vi kan gjøre for at et samlivsbrudd heller kan være en dør som åpner seg for deg.

For å bli lykkelig skilt, mener jeg at du må styrke deg selv fra innsiden, slik at du ikke trenger så mye støtte fra utsiden.

Det første trinnet er å få et fredelig forhold til eksen. Forholdet trenger ikke være godt, men det bør være fredelig. Når vi vet at alt er opp til oss selv, har vi makt til å styre livet som vi vil. Strandvik snakker om røde tanker og grønne tanker. Når en tanke er vond å tenke, sier hun at den er rød. Den er rød fordi den ikke er sann. Løgner føles ikke godt. Grønne tanker er sannheten og motgiften til de røde tankene.

Dette er en bok som kan leses av alle som er interessert i temaet skilsmisse eller samlivsbrudd. Du kan lære av boka enten du lurer på om du bør skille deg, om du er midt oppe i prosessen, eller også om du allerede har skilt deg. Det kan jo være du ikke er lykkelig skilt, selv om du er skilt på papiret. Det er aldri for sent å bli lykkelig skilt, sier Strandvik.