Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Mens jeg har dere her, eller Om det å bli gammel

av Anne Marie Morvik sist endret 2020-01-28T13:50:41+01:00
Bidragsytere: lassej
Det var aldri lett å hoppe etter Wirkola, men det er enda vanskeligere å dø etter Per Fugelli.
Tor Åge Bringsværd

Mens jeg har dere her, eller Om det å bli gammel

Cappelen Damm, 2019, Oslo
978-82-02-62291-6
voksen

Bringsværd var 78 år da han skrev boken, som er personlige betraktninger skrevet som en dagbok. Det å eldes skrives altfor positivt om, mener han, og sier rett ut at det er noe dritt å bli gammel. I et intervju med ABC-nyheter 19. januar 2019 sier han at han ønsker å fortelle 50-60 åringene hva de har i vente.

I boken forteller han at kroppen hans ikke fungerer så godt lenger og han mener at han ikke ville fått vrakpant på den en gang fordi den er et vrak. Bringsværd forteller om diverse plager han lider av, som diabetes og skrumplever, om alle medisinene han tar, at han er overvektig, ikke orker å gå så mye lenger og at han blant annet har problemer med å komme seg ut av badekaret. Han omtaler seg selv som en gretten, gammel gubbe og liker ikke at livets høst er her. Han er nostalgisk og tenker mye på barndommen og oppveksten sin, derfor foretar han en tur til barndomshjemmet sitt, der han treffer gamle kjente før det er for sent. Bringsværd mener at alt var bedre før og han sier at han snakker med seg selv og er redd for å dø.

Selv om dette høres negativt ut, er det foruten alvor også mye humor i boken.

Bringsværd har skrevet over 100 bøker, blant annet barnebøkene om Karsten og Petra, men også romaner for ungdom og voksne.