Midnattsløfte

av Anne Marie Morvik sist endret 2021-02-12T17:19:22+01:00
Feelgood-roman om kjærlighet, vennskap, latter og masse te og kaker
Lucy Diamond

Midnattsløfte

Aschehoug forlag, 2021, Oslo
978-82-03-37557-6
voksen

Lucy Diamond (f.1970) er en engelsk forfatter. Hun har utgitt 14 bøker, men bare tre er hittil oversatt til norsk. For norske lesere er hun mest kjent for bøkene Strandkafeen og En italiensk affære, begge utgitt i 2019.  

Midnattsløfte treffer vi på de tre kvinnene Gemma, Caitlin og Saffron. De treffes første gang i et selskap på nyttårsaften hos Gemma og ektemannen Spencer. Kvinnene finner umiddelbart tonen og fleiper og tuller om nyttårsforsetter.  

Gemma er i slutten av tredveårene og har vært gift med Spencer i femten år. De har to barn og Gemma er for tiden hjemmeværende husmor. De har et godt og solid ekteskap, men har satt seg i stor gjeld ved å kjøpe et stort gammelt hus som trenger mye oppussing. Caitlin har nylig mistet moren sin som var en godt likt og elsket jordmor. Siden Caitlin er permittert fra jobben som grafisk designer og forholdet til kjæresten er slutt, flytter hun hjem til morens hus i landsbyen der hun selv vokste opp. Saffron jobber som PR-agent i London med mange krevende kunder og en kravstor sjef. Saffron trenger en time-out, derfor leier hun en bolig i landsbyen Larkmead i Suffolk.  

Disse tre kvinnene blir naboer, venner og etter hvert også forretningspartnere. Det nye året lover godt for dem alle, men som vi vet, livet tar ofte uventede svinger og ingenting varer evig. Da Spencer, Gemmas mann faller ned fra et stillas og skader seg stygt, blir livet deres snudd på hodet og Gemma blir stilt ovenfor en rekke valg.  Caitlin finner ut at hun ikke er den hun trodde og er sint og skuffet over foreldrene hennes som aldri fortalte henne sannheten. Saffron finner ut at hun er gravid og må ta noen vanskelige og viktige avgjørelser som har stor betydning for framtiden.   

Som de andre bøkene til Lucy Diamond er også Midnattsløfte en fortelling om vennskap, drømmer og nye muligheter. Den er full av humor og er varm og vittig. Jeg lo mye når jeg leste boken. Den er også litt trist innimellom, men venner, latter, massevis av te og kaker er godt å ha når livet ikke går på skinner og man blir satt på prøve.