Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Skattepengene som forsvant

av Vibeke Garrod sist endret 2019-10-09T09:18:51+02:00
Virkeligheten overgår ofte fantasien. Så også i offentlig sektor.
Henning Carr Ekroll

Skattepengene som forsvant

Aschehoug, 2018
voksen

Undertittelen på denne boka er "Hvordan kaste bort 1,9 milliarder kroner på ingenting - og andre kostbare historier om offentlig sektor i verdens rikeste land".

Dette er en bok som vekker latter, men også hoderystende oppgitthet over at ting kan gå så galt. Vi snakker om politikere og byråkraters totalt hårreisende sløsing med fellesskapets skattepenger. Eksemplene er mange og vonde. La meg nevne Forsvarets forsøk på å få nye felles datasystemer. i 2018 hadde dette blitt jobbet med i 21 år (!), det var kommet og gått åtte ulike forsvarsministre på denne tiden. Og kostnadene lå an til å bli mellom 3,5 og 4 milliarder kroner. Nær dobbelt så dyrt som opprinnelig planlagt. Staten og folket taper penger, det gjør derimot ikke konsulentselskapene som ler hele veien til banken.

Henning Carr Ekroll skriver underholdende og omfattende om disse alvorlige tapsprosjektene. Ekroll er nyhetssjef i Aftenposten, og fikk SKUP-diplom i 2014 for avsløringene om hvordan Forsvarsbygg forvaltet offentlige midler.