Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Skogens historie av Reidar Müller

av Pia Møller Johansen sist endret 2019-09-23T13:07:13+02:00
Forfatter Reidar Müller er geolog og bestemte seg en dag for å gå systematisk og helhjertet inn for å utforske skogen. Han får god hjelp av erfarne skogsfolk, og gjennom denne boken er vi vitne til hans reise mot å bli en skogkjenner.
Reidar Müller

Skogens historie

Aschehoug, 2018
voksen

Vi blir med ut i skogen på leting etter kunnskap og ikke minst ulv. Vi tar også del i en søken etter fred og ro, som i kapittelet om den japanske tradisjonen Shinrin-yoku, eller skogbading, som det heter på godt norsk. I dette kapittelet siteres en rekke forfattere, biologer og tenkere, som har sagt og skrevet sitt om skogen. Jeg vil trekke frem en linje fra Tarjei Vesaas’ novelle Siste-mann heim, der unggutten Knut sitt møte med skogen beskrives som en åpenbaring: “Skogen opnar seg for han… Han veit ikkje kva det er, men han trur han må bli i skogen heile livet - dersom livet hans skal bli rett og sant”.

Skogens historie er en lettlest og underholdende bok. Fra denne kan du plukke med deg interessante fakta om alt fra trær og plantevekster til ulv og rovfugl. Ja, kunnskap det er gøy å inneha, som for eksempel at vi har like mange ord for “furu” som det inuittene har for “snø”. Vi blir også kjent med de vanligste mosetypene (av de vel 1100 vi har her i Norge), og får vite det faktum at mosene begynte å utvikle seg fra et teppe av grønnalger for over 470 millioner år siden.

Boken anbefales til deg som vil løfte skogsturen til et høyere nivå!