Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Sommerlesning: Litterære drops

Under finner du underholdende godbiter som passer perfekt på døsige sommerdager!

Først publisert: 20/06-2019

100 umistelige ting av Lucy Dillon


Gina Bellamy har hatt noen vanskelige år med sykdom og skilsmisse og da hun flytter inn i en leilighet som er for liten for alle tingene hennes, bestemmer hun seg for å beholde kun de 100 tingene som betyr mest for henne. Gina har alltid vært en samler og etterhvert som hun sorterer og kaster ting, dukker også mange minner fra livet hennes opp og vi blir kjent med Ginas fortid. Parallelt med dette får vi også glimt fra dagliglivet hennes. Dette er en varm og og oppmuntrende bok om å starte på nytt og prøve å leve mer i nuet.

Etter oss av Gunn Marit Misja

Etter oss.jpg

En roman om vennskap, kjærlighet og meningen med livet. I 1967 drar fire jenter hver til sitt etter et spennende og omveltende år på Lundavang Folkehøgskole. Førti år senere sitter Ingrid igjen alene etter at mannen Arvid brått har gått bort. En søndagsmorgen ringer uventet en av de gamle venninnene. Snart vekkes både kjærlighet og konflikter til live. Kanskje er det ikke for sent for dem likevel … (forlagsomtale)

Blomsterårene av Erica James

Blomsteraaarene.jpg

Sophia jobber som bokantikvar og bor sammen med faren og 2 bestefedre i en liten, rolig engelsk landsby. Da hun var barn mistet hun mor og bestemødrene i en bilulykke. En dag finner hun en notatbok gjemt inni en annen bok og hun blir helt oppslukt av kjærlighetshistorien som fortelles. Fortellingen med navn Løvetannårene er en kjærlighetshistorie fra 2. verdenskrig som er prøvd skjult fra omverdenen. Etterhvert blir Sophia kjent med en som kjente forfatteren godt og kjærlighet oppstår. Det er en gripende bok om familieforhold og kjærlighet og liker du Jojo Moyes vil du definitivt like denne.

Neste år i Havanna av Chanel Cleeton

Neste aar i Havanna .jpg

Havanna 1959: Nitten år gamle Elisa Perez tilhører sosieteten på Cuba. Det innebærer at hun i stor grad er skjermet for landets voksende politiske opprør. Helt til hun innleder et hemmelig forhold til en lidenskapelig revolusjonær.

Miami 2017: Marisol Ferrera vokste opp med de romantiske fortellingene om Cuba fra bestemoren, og Elisas siste ønske var at barnebarnet skulle strø asken hennes i det landet hun elsket så høyt. Når Marisol kommer til Havanna, opplever hun store kontraster i det vakre, men politisk ustabile landet. Og etter hvert som familiens historie kommer for en dag, forstår hun hva mot og tapperhet betyr. (forlagsomtale)

Hotellet : en roman av Fiona Davis

Hotellet.jpg

På Manhattan står bygningen der 50-tallets unge jenter skulle forvandles til ekstraordinære kvinner. Legendariske The Barbizon Hotel for Women.

Året er 1952 og Sekretærstudenten Darby McLaughlin ankommer Barbizon Hotel for kvinner. Hun er usikker, lengter hjem og føler at hun slett ikke passer inn. Likevel, når Darby treffer stuepiken Esme, oppdager hun en skjult side av New York: en verden som pulserer om natten. Jazzklubber med forførende toner og begjær i luften.

50 år senere er Barbizon Hotel blitt gjort om til leiligheter, og fortidens gjester er for lengst glemt. Bare noen ganske få av dem bor der fortsatt, blant dem Darby, som stort sett holder seg for seg selv. Men ryktet om hennes hemmeligheter fra fortiden hjemsøker huset. Journalist Rose Lewin blir som besatt av å finne ut om Barbizons mystiske fortid. Samtidig sliter Rose med sine egne demoner, og gravingen rundt hotellets historie blir som et pusterom for henne. Hva var det egentlig som skjedde den gangen for 50 år siden? Ingenting blir som før når den sjokkerende sannheten avsløres. (forlagsomtale)