Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

True Crime - kriminalsaker fra virkeligheten

Av Karen Rosenstock / 15/04-2019


Tidlig denne måneden kom det en film på Netflix om seriemorderen Jeffrey Dahmer. Filmen tar oss med tilbake i tid og forteller historien om Dahmers oppvekst. Virkelighetens krimsaker er ofte grusommere enn våre villeste fantasier og når det gjelder true crime-sjangeren er det virkelig sant. Under finner du flere lesetips om virkelighetens kriminalsaker - som du trygt kan lese fra godstolen uten varige mén mer eller mindre..

Djevelen i den hvite byen : mord, magi og mani på verdensutstillingen som forandret USA av Erik Larson

Djevelen i den hvite byen er true crime-fortellingen om USAs første kjente seriemorder. I 1893 i Chicago arrangeres den prestisjefylte verdensutstillingen. Det kommer mange besøkende til byen og flere av dem unge kvinner som tar inn på "World's Fair Hotel". De ble aldri sett igjen for i skyggen av verdensutstillingen har hotelleieren, legen H.H. Holmes, også innredet lydtette rom, gasskamre og kremasjonsovner.

Mysteriet Ingeborg Køber : en sann historie om spiritisme, kjærlighet og et mulig mord av Ivo de Figueiredo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingeborg Køber ble beskyldt for å ha myrdet sin far, byfogd Ludvig Dahl, sommeren 1934 utenfor Hankø. Det faktum at familien drev med spiritisme og hadde forsynt seg av byfogdkassen gjorde ikke saken noe enklere å løse. Videre at byfogdens lik hadde en uforklarlig brist i nakken.. Rettsdramaet som fulgte er et av de mest spektakulære i norsk historie.

Min far Pablo Escobar : historiene vi helst skulle ha vært foruten av Escobar, Juan Pablo

I denne biografien forteller Juan Pablo Escobar den sanne historien om livet sammen med faren, verdens største narkobaron Pablo Escobar og oppveksten i narkokartellet.

Da Tina ble drept : en kriminaldokumentar av Erlend Frafjord

En septemberdag i 2000 ble 20 år gamle Tina Jørgensen meldt savnet i Stavanger. Etter et par uker ble hun funnet drept og saken ble aldri oppklart. Journalist Erlend Frafjord fulgte saken på nært hold. Hva var Tinas kjærestes rolle? Hvem var forretningsmannen som voldtok og banket opp prostituerte i leiligheten sin, og som bodde i Tinas nabolag? Og hvem var de to mennene som sto ved en BMW og sa ta det rolig, hun er godt gjemt?

Hell's Angels : den ville og voldsomme historien om de lovløse motorsykkelgjengene av Thompson, Hunter S.

Året er 1965 og journalisten Hunter S. Thompson bestemmer seg for å skrive en bok om Hells Angels. Han følger gjengen i et år og får innblikk i gjengens brutale liv - snart får han også smake det selv. En klassiker innen gonzojournalistikk!

Portrett av en morder : Jack the Ripper-saken avsluttes av Patricia Cornwell

Jack the Ripper er kjent som den første moderne seriemorder. I løpet av høsten 1888 skapte han panikk i London ved å lemleste kvinner og leke katt og mus med politiet.

Hvem var han? Det er en gåte ingen har klart å løse. Dette har Cornwell gjort noe med; hun har brukt sin bakgrunn i rettsmedisin og moderne etterforskningsmetoder som DNA-analyser for å avsløre Jack the Rippers identitet!

Med kaldt blod av Truman Capote

I 1959 ble familien Clutter myrdet med kaldt blod i Kansas, USA. Forfatteren dro til åstedet, intervjuet politiet og ulike vitner. Capote tar dermed for seg mordene, rettssaken og henrettelsene som fulgte. Boken regnes som et av de første eksemplene på sjangeren true crime.