Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Slektsgransking

Personalet på Lokalhistorisk avdeling har lang trening i å hjelpe folk med å komme i gang med gransking av slekten.

Før du tar turen til biblioteket, er det viktig å samle så mye opplysninger som mulig om dine forfedre.
Digitalarkivet.no gir deg tilgang til dokumenter fra arkivene i digital form. Dette gjelder bl.a. kirkebøker, folketellinger, skifteprotokoller og mye annet.

På vår Lokalhistoriske seksjon finner du gards- og ættesoger fra hele landet. Er du usikker på hvilken bok som omhandler "din" gård? Da kan du søke på gårdsnavnet i gårdsregisteret (gjelder kun gårder i Hordaland og Sogn og Fjordane).

Vi har også en stor samling slektsbøker (omhandler enkeltslekter fra hele landet). Den omfatter ca. 2500 titler. Noen av disse er til utlån, mens andre må leses på biblioteket.

Ønsker du å starte med slektsgransking, men vet ikke helt hvordan du skal komme i gang? Biblioteket har en stor samling bøker om emnet. Er du kommet så langt i arbeidet at du har lyst til å lage din egen slektsbok? Boken "Hvordan lage slektsbok" vil kanskje være nyttig for deg.

De fleste som driver med slektsgransking treffer før eller siden på gotisk skrift. noen vil synes dette er vanskelig å tyde. men du får god hjelp i et nettbasert kurs i gotisk skrift.

Personalet på Lokalhistorisk seksjon kan hjelpe med enkle spørsmål angående slektsgransking, men vi har ikke kapasitet til å påta oss tidkrevende undersøkelser.

Det er også mulig å henvende seg til diverse debattforum som finne på nettet, som f.eks. Digitalarkivets debattforum og Norway Genealogy Forum.

Bøker om slektsgransking

Kontakt Lokalhistorisk avdeling

Strømgaten 6
5015 Bergen

Tlf: 55 56 85 70

E-post: lokhist@bergenbibliotek.no

Seksjonsleder: Lise Haaland, liseh@bergenbibliotek.no