John Hegre anbefaler Ground Zero

av John Hegre — sist endret 2017-04-05T09:02:23+01:00
John Hegre er komponist, musiker og produsent med nærmere 20 års fartstid innenfor støy, elektronika og improvisasjon. Han er kjent fra bl.a. Jazkamer, Noxagt, Kaptein Kaliber og Hammerfest.
Ground Zero

Revolutionary Pekinese opera ver. 1.28

RER, 1995, Japan

 Da Ground Zero - Revolutionary Pekinese Opera Ver.1.28 kom ut i 1996 hadde jeg ikke hørt noe lignende. Selv om jeg da var godt på vei til å dykke ned i japansk undergrunnsmusikk og støy. 

Revolutionary Pekinese Opera Ver.1.28 satte på en måte en ny standard i mine ører, den hadde det uforutsigbare, det vakre, kaoset, støyen og energien som tiltrakk meg ved mye japansk improvisert musikk og støy på den tiden, men samtidig var det hele gjort med en uovertruffen presisjon. Platen innehar svært mange fengende og vakre musikalske partier samtidig som den stadig utfordrer musikalske konvensjoner på nye måter. Det er ikke en plate med låter i vanlig forstand, men mer en slags collage som tar av i forskjellige retninger fra tid til annen. Jeg tror Lasse (Marhaug) sa ved en anledning noe sånt som at denne platen var inspirasjonen til å starte Jazzkammer og når jeg hører på den nå så synes jeg den klarer å si på 50 minutter det vi foreløpig har brukt 14 år og et trettitalls utgivelser på å prøve å si.  

Fantastisk stykke musikk som kan anbefales på det varmeste for alle musikkelskere.