Nam Phuong Nguyen anbefaler Talking Heads

av Nam Phuong Nguyen — sist endret 2017-04-04T13:24:15+01:00
Nam Phuong Nguyen, kjent som Loddefjord-aktivist, skateentusiast, blogger, fanzinemaker og ikke minst keyboardist i Fjorden Baby!.
Talking Heads

Fear of Music

Sire, 1979, USA

Både meg og Sturle Kvilekval som jeg har kjent siden jeg var 6 år og spiller i Fjorden Baby! med, oppdaget Talking Heads hovedsaklig gjennom denne platen. Det har vært en ørliten stolthet i oss siden flere vi har møtt har nevnt 77' eller Remain In Light, t.o.m Speaking In Tongues som deres favoritt. Jeg hørte f.eks "Cities" lenge før f.eks "Psycho Killer" eller "Once In A Lifetime"

.
Nå er jo jeg helt svidd på TH etter mange år som fan så jeg husker ikke spesifikt hvilke låter som er på denne platen. Men "City" og "Heaven", "I Zimbra" og "Life During Wartime" vet jeg er på den. "Heaven" har jo betydd mye for oss og sangstrofen vår "Det var lite som skjedde i himmelen" er jo tatt fra denne sangen. Dessuten åpner vi alltid "Himmelen" med å synge Talking Heads-versjonen først. Håper folk catcher det azz....Hope so:) 


I skrivende stund har jeg seff åpnet Spotify og sett hvilke låter som er på den, og denne platen, ALLE sangene er altfor bra. De har fantastisk pent artwork på alle albumene sine, denne er i allefall stilig. Tror det er på denne platen de begynte å arbeide med Brian Eno, eller kanskje ikke? Jeg burde vite dette, men jeg orker ikke å google det opp, for nå skal jeg spise micropop og se et stand up show på youtube og så skype med kjæresten min. FjordenLove.

 

Bloggen Stein, saks og sølvpapir:

http://steinsaksogsolvpapir.blogspot.com/