Verdien av rikdom

av Vibeke Garrod sist endret 2018-06-15T08:02:45+01:00
Hvis du er søkkrik og skal bygge deg nytt hus, hvorfor da ikke bygge det aller største huset? Og det kan gjerne være en etterligning av slottet i Versailles!
Lauren Greenfield

Dogwoof, 2012, England
voksen

Ekteparet Jackie og David Siegel lever et liv i luksus. Han er eiendomsmegler, og har tjent enorme summer på å selge timeshare-leiligheter. Paret har mange barn, så de trenger god plass. Ja, hvorfor ikke bygge USAs største hus? Og la det bygges slik at det ligner det franske slottet i Versailles! David er en hardtarbeidende mann, og et stort prosjekt i Las Vegas tar mye av hans tid. Hjemme er Jackie opptatt med å holde orden på huset, barna, og ikke minst de mange små hundene som løper rundt. Og så tar det tid å være shopoholiker, den store bilen må fylles og fylles med varer.

Denne prisbelønte dokumentaren fra 2012 tar oss med til et liv som virker svært fjernt for de fleste. Med entusiasme og vennlighet viser Jackie Siegel oss hvordan det er å være ekstremt velstående. Men så kommer finanskrisen, og ekteparet blir rammet. Nå må det skjæres ned både her og der. Hvordan skal de takle det?