Ikoniske album / ikoniske band # 4

Til høsten presenterer biblioteket en arrangementsserie hvor vi fordyper oss i noen ikoniske band og album. I mellomtiden tipser vi om musikk som har preget historien. Her er Blondie.


Finnes det en kulere blondine i musikkhistorien enn Debbie Harry? Neppe. Hun er frontfigur, vokalist, skuespiller og stilikon som startet bandet Blondie sammen med gitarist Christ Stein. Dette var i New York tidlig på 1970-tallet, og bandet ble populære med sine melodiøse låter som ofte var en blanding av oldies og deres egen originale musikk. 
 

Musikken til Blondie blir definert som "power pop” eller “new wave”, det er catchy låter med kule gitarer, deilige trommer og cymbaler, og ikke minst den karakteristiske vokalen til Debbie Harry. Musikken har innimellom elementer av reggae, disco og punk, ja til og med rap, med låta Rapture så tidlig som 1980. Bandet likte å eksperimentere og bruke inspirasjon fra musikk de selv hørte på, og på den måten lagde de sin egen stil. New York var en smeltedigel for alle mulige innflytelser både når det gjaldt lyrikk, musikk og spoken word, og dette gjenspeiles i Blondies uttrykk. Bandet ble oppløst rundt 1982, men er gjenforent med litt forskjellig besetning opp gjennom årene, der Debbie Harry, gitarist Christ Stein og trommeslager Clem Bruke er trofaste bandmedlemmer. Sjekk ut debutalbumet Blondie eller klassikeren Parallel Lines

Biblioteket har boka “Picture This” av fotograf Mick Rock, som tar oss med på en visuell reise med Blondie. Rock er en skikkelig musikk-fotograf, som har foreviget ikoniske artister som Lou Reed, David Bowie og The Ramones. Vil du se Debbie Harry som skuespiller, kan du låne David Cronenbergs Videodrome eller John Waters' Hairspray!

 

 

Sjekk ut de tre arrangementene i serien "Ikoniske album" nå i høst!