av Lisbeth Bjordal sist endret 2020-11-18T12:53:29+01:00
Fysen på litt blues'ig psych rock? Da kan det være verd å ta en lytt på amerikanske Doomengang.

Road Trip, Head Trip" kaller bandet sounden sin selv, med forbilder i band som blant annet Can, Amon Düül II, Neu!, Hawkwind, ZZ Top, samt " boogie rock" à la Canned Heat. Kanskje det er her boogien kommer inn i bildet? Debutplata deres har i alle fall fått den svingende tittelen Everybody's Boogie.

Om det er boogie man driver med når man hører på platen vet jeg ikke, men fart i rockefoten blir det jammen underveis i lyttinga. Og ut på psykedelisk tur drar vi.

Doomengang starter turen spennende med en gitareffektintro på første låt (og tittelspor) "Everybody's Boogie" før de gyver løs. Og ørene overraskes etter hvert som platen snurrer rundt. Musikken er rå, ekspansiv og drivende, og underveis støter vi på små lydeksperimenter inni låtene. Noen spor gjør det vanskelig å sitte stille, mens andre låter, som vakre "Ekstra Slim Boogie", er roligere mer atmosfæriske saker.

Doomengang, som nå holder hus i Brooklyn, er ikke ny i gamet, selv om Everybody's Boogie er deres debutskive. Gitarist/vokalist Sig Wilson, bassist Brian Markham og trommis Adam Bulgasem er alle kjenninger innen den amerikanske DIY-musikkscenen med røtter hele veien fra Alaska til Virginia og Portland, Oregon. Brian og Adam spiller til vanlig i Ancient Sky, mens Sig jobber med Castanets og Scout Niblett. Alle tre er med i Holy Sons (backingband for Emil Amos).

Trioen begynte å spille sammen i 2014 og ble signert av Thrill Hockey like etterpå. Og i løpet av fire dager samme år ble Everybody's Boogie spilt inn og mikset i Greenpoint, Brooklyn. Bandet spilte live i studio og resultatet har blitt et røft, energisk album, innspilt uten for mye dveling ved detaljer og nye forsøk.

Låta "Her Blues" har fått sin video, fanget på tape i Zig Zag, Oregon, et naturområde i nærheten av fjellet (og stratovulkanen) Mount Hood.

Bandet finner ikke akkurat opp kruttet på nytt, men musikken føles ekte og frisk. Absolutt en av årets gledelige albumoverraskelser.