av Linn Steiro sist endret 2020-11-23T09:29:42+01:00
En av mine favorittartister i den Bergenske undergrunnen, Ottorpedo, er i disse dager ute med en ny EP og musikkvideo. "Ode til en Kaffetrakter" er, som tittelen antyder, en hyllest til en kaffetrakter. Jeg stilte ham et par spørsmål i anledning av plateslippet

Hei! Hvorfor i alle dager har du skrevet en sang om en kaffetrakter?

- Hei, ja! Jeg har et kaffeforbruk som er godt over gjennomsnittet, og jeg ble veldig knyttet til min gamle kaffetrakter gjennom de 8 årene hun betjente meg. Men en kald januarmorgen i fjor, begynte hun plutselig å lekke vann. Jeg skjønte med en gang at en epoke var over. For å gjøre litt ære på den gamle Moccamasteren, skrev jeg denne sangen i dusjen, morgenen før jeg kjøpte en splitter ny trakter fra konkurrenten Wilfa. Jeg spilte den inn i løpet av et par dager, og gav den ut som B-side to måneder seinere. En relativt lavmælt og somber affære, i motsetning til den versjonen som nå er utgitt som egen singel.

Ja, for dette er en helt ny versjon?

- Det stemmer. Jeg holder på å ferdigstille et album kalt "Ottorpedo med Venner", som denne versjonen er hentet fra. Her har jeg fått med meg en fransk electronica-kompis (Octobre), og en tysk venninne (Zandra von Helvete) på kor. Resultatet er mye mer pompøst, upbeat og, vel, fransk. Underveis filmet vi også en musikkvideo, der vi gav den gamle Moccamasteren en siste ære i form av en gravferd og begravelse. Både Octobre og Zandra var på besøk i Norge for å være med i videoen, sammen med en del andre gjester fra det kommende albumet.

Er sangen bare utgitt digitalt?

- Nei, den finnes også på en begrenset CD, som kun er trykket i 100 eksemplarer. Der følger det også med fire eksklusive bonusspor, som ikke er utgitt digitalt. En ny låt om mitt noe problematiske forhold til September When, en sang om Lady Gaga og håret mitt, en Seigmen-cover, pluss at Noralf Ronthi fra Seigmen har covret en gammel Ottorpedo-låt til slutt.

Lady Gaga? Her må du utbrodere litt.

- Vel, det har seg sånn at Lady Gaga gav meg et særdeles fint kompliment om håret mitt for noen år siden. Og sånne viktige ting må det jo skrives sanger om. Jeg har levd lenge på det komplimentet, men har begynt å tenke på hva som skjer når jeg etterhvert begynner å miste håret. Her har jeg fått hjelp av mine gode rap-venner Big Buffalo Jim og Søster Pling til å drøfte problemstillingen ved hjelp av sang og nødrim.

Fascinerende. Fortell meg mer om det kommende albumet.

- Det er rett og slett et album der jeg har invitert med meg venner og bekjente til å spille inn de ultimate versjonene av et knippe Ottorpedo-låter. Noen nye, og noen gamle travere. Her er selvfølgelig folk fra mitt eget band Optima Rubra, men også fra band som Devar, Leadsledge, Helheim, Seigmen, Tusmørke, Zeromancer, Ljungblut og Black Debbath.

Wow! Hvordan har så dette gått for seg?

- Ganske elementært, egentlig. Jeg har spilt inn grunnelementene i mitt hjemmestudio, og så sendt ut filer til folk jeg har tenkt ville passe til den aktuelle låten. De har fått ganske frie tøyler, og alle har levert over forventning. Så har jeg jobbet videre her hjemme etterpå. En del lokale gjester har også ramlet innom dørene her - noen mere planlagt enn andre.

Spennende! Når kommer dette albumet ut, da?

- Planen er at det skal komme til våren en gang, samtidig med nytt Optima Rubra-album. Og så er det bare å begynne på neste album, som allerede er ferdigskrevet.

Vi krysser fingrene for at planen holder.
Tusen takk for praten!

-Selv takk

Ottorpedo på facebook: https://www.facebook.com/ottorpedo