av Lisbeth Bjordal sist endret 2020-11-18T11:18:46+01:00
Roadburn Festival er en musikkfestival som holder hus i Tilburg, Nederland april måned hvert år. Festivalen har vokst seg til å bli en av Europas ledende undergrunnsfestivaler for psykedelia, doom, avant-garde og andre sjangre som utforsker grenser innen musikken. Danske Papir var et av banda som ble invitert til å spille på Roadburn under fjorårets festival. De unge danske drenger ble faktisk invitert til å spille tre ganger under festivalen og albumet Live at Roadburn (El Paradiso Records, 2015) er et opptak av den første konserten de holdt der.

Trioen fra København har opparbeidet seg rykte som et svært godt live-band og etter fire studioalbum var det i år endelig dags for å gi fansen et livealbum. Papir har spilt live under sine studioinnspillinger, men følelsen og stemningen som oppstår under en konserten er utvilsomt annerledes enn den som oppstår i studio, foran en opptaker. Lyden fra publikum, intensiteten og konsentrasjonen skaper en nerve og energi som kan resultere i en unik musikalsk engangshendelse som kan være fint å ha fanget på bånd.

Papirs besetning består av trommer, bass og gitar og den musikalske retningen er psykedelisk instrumentalrock. Gutta viser at de kjenner sin musikkhistorie. Papir spiller en herlig blanding av kraut- og progrock, postrock og jazz, sauset sammen til deres eget uttrykk. Samspillet mellom gitarist Nicklas Sørensen, bassist Christoffer Brøchmann og trommeslager Christian Becher er godt og de tre utfyller hverandre på en fin måte . Det går fra det minimalistiske, repeterende til det herlig drivende.

Til sin konsert på Roadburn, valgte Papir å presentere et assortert utvalg fra sine utgivelser (pluss to nye låter). Live at Roadburn kickstarter med en glitrende fremføring av låten  “LykkTrep-R Hi-Losé”  fra deres selvproduserte debutalbum fra 2010. Pass opp - farlig avhengighetsfremmende spor!

Vi får også høre bearbeidede utgaver av " Monday" og "Sunday #2" fra Stundum  (deres første El Paraiso-utgivelse, sluppet i 2011), samt sporet kalt "III.I" fra fjorårets utgivelse IIII. I tillegg er det premiere på to helt nye låter - kreativt nok kalt Live I og Live II. Med Live at Roadburn får Papir vist hvor de har ligget musikalsk tidlig i karrieren, samt hvor de befinner seg nå. Her er det bare å lene seg tilbake og forsvinne hen i bandets psykedeliske eskapader. Papir live på plate er et godt substitutt til bandet dukker opp på en scene i nærheten. Snarlig håper jeg.

Foto: Bildet brukt i innlegget er hentet fra bandets Facebookside