av Vibeke Garrod sist endret 2021-07-23T10:53:32+02:00
Du strander på en øde øy. Favorittbandet er heldigvis med i kofferten, men kun ett av albumene. Hvilket?

Sgt. Petter Folkedal er gitarist og vokalist, og spiller akkurat nå i Evig din for alltid, The Thank Yous, Professor Pez og Friends of Country Music. Sjansen er dermed ganske stor for at du kan oppleve Petter på en konsertscene i nær fremtid!

In A Bar Under The Sea - dEUS

«Under the sea is where I’ll be. No talkin’ ‘bout the rain no more. I Wonder….». Er man på en øde øy skulle man ha anledning til å tenke tanker om saker som kunne friste. Man vil sikkert lure på hva som skjuler seg under havets overflate. En bar? Ikke ueffent! På øyen skulle jeg ha med kun én plate av dEUS. Du vet, dette herlige bandet fra Antwerpen. Belgisk pop, og spesielt den fra Antwerpen, er noe for seg selv. Miljøet der har gjennom de tre siste tiår vist at sjanger er noe man nødvendigvis ikke forholder seg så nøye til. Det er det som er så befriende deilig. For tenk å sitte på en øde øy, med en plate som uttrykker kun én følelse eller form for estetikk. Vi er da forholdsvis komplekse vesener, menneskene. Variasjon er vesentlig når utvalget er ytterst begrenset. Derfor vil jeg ha med meg akkurat denne platen. Når jeg er Disappointed in the Sun kan jeg heller spille Fell Off The Floor Man og danse meg glad, helt til Memory of A Festival dukker opp og får meg til å tenke på hvor fint det er med støyende gitarer og fengende melodier sammen med hundrevis av likesinnede på en skitten slette. «Bapp bapp bapp bapp». Det vil jeg nok savne der jeg sitter, forhåpentligvis i solen.  Ja, det er jo ikke tatt for gitt at en øde øy befinner seg på sydlige breddegrader hvor det er varmt og solen alltid skinner. 

Uansett. Denne platen er riktig så variert, men har samtidig en rød tråd en kan følge fra begynnelse til slutt. Den reisen er slentrende, presis, leken, optimistisk, vakker, støyende, fengende, utfordrende, repeterende men aldri kjedelig. Tom Barman og gjengen leverer alltid godt stoff, men denne platen, tror jeg at jeg hadde klart meg ekstra bra med, om den var den eneste i sjømannssekken.

Les flere anbefalinger i serien Øde Øy album.