av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:00+02:00
Kom, bli med til Disharmonesia.

Alzheimer/Silverspurs: og mysteriet med den glemte sangen
Rec 90 ; 009
1993. 1 CD

Bergensk grunge? “Støypsykedelia” er et annet forsøk på å beskrive musikken til Alzheimer/Silverspurs, et band som serverte bergensspråklig rock litt i skyggen av de tre store i bergensbølgen på nittitallet. Først dukket de opp med En kjernefysisk musikkmaskin på LPen 1990: P&C all rights reserved, så på CDen 1992 med låten Vrolok Carmilla, før de sparket i gang debutplaten med Signaler fra kosmos.

Bandmedlemmene, som hadde bakgrunn fra band som Jem-Jem Due og Feet Masse, skilte lag året etter at platen kom ut, da halve bandet flyttet til Oslo. Bassist og vokalist Jo Gjedrem studerte juss, og er i dag mer profilert som seksjonssjef hos Forbrukerombudet enn som rockesanger. Det har vel generelt sett blitt lite musikk på medlemmene – tangentmann Tor Harald Rødseth dukket opp i bandet til Roaren på hyllestplaten Dans til musikken, til minne om Lasse Myrvold. Gitarist Harald Skeie finner vi ikke spor etter, mens trommis Martin Smith-Sivertsen har gjort seg bemerket på flere fronter, bl.a. som politiker og Høyres ordførerkandidat i 1999. Det har kommet oss for øre at Smith-Sivertsen og ovennevnte Roaren (fra Radiofantomene) sysler med tanker om å starte pønkeband!

I mellomtiden bør man oppsøke en eller annen musikk-pusher, for eksempel Musikkavdelingen på biblioteket, og be om å få låne eller høre denne helstøpte lille utgivelsen på 37,54 minutter!

Publisert i BAs papirutgave fredag 26. mars, 2010.

Alzheimer - Silverspurs baksiden