av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T12:17:00+01:00
I all beskjedenhet ønsker vi å lage den ultimate rockemusikken.

Brake for Nobody
EMI norsk ; 777-7942851
1990. – 1 LP

Ingenting i veien med selvtilliten til det unge bergensbandet, der de ble intervjuet i Puls i august 1990. Det hele begynte drøyt to år tidligere, da sunnmøringene Dag Igland (gitar) og Yngve Sætre (sang) forlot bandet Secret Mission, fikk med seg enda en sunnmøring – Sveinung Igesund, (tangenter) og bergenserne Rune Kogstad (trommer) og Geir Luedy (bass) og startet Monalisa Overdrive. Denne gjengen debuterte i 88 med tolvtommeren Shake Me Hip (500 eks.), og var året etter med på samleplaten Det perfekte menneske (utg. av Hulen). Samme år takket Luedy for seg og startet Forbidden Colours. Innfødte Espen Lien ble ny bassmann.

Bandet fikk kontrakt med EMI, som hadde store planer for dem. Bandnavnet var allerede i bruk annetsteds, og navneskifte måtte til. Brake for Nobody under det ferske navnet Barbie Bones fikk likevel stor oppmerksomhet – Dag Iglands spesielle gitarsound og- teknikk spesielt. Platen ble sluppet over store deler av verden, og det ble turnéer, først i Skandinavia, så i resten av Europa, der spesielt italienerne digget det de hørte, før de gjorde noen jobber i Statene. Den første ”bergensbølgen” var i ferd med å bygge seg opp.

”Høyoktan psykedelisk boogiefunk” er en god beskrivelse fra Beat nr. 4, 1991, og det fortsatte i samme gir på Death in the Rockinghorse Factory i 1992. Til tross for god oppmerksomhet solgte platene for dårlig, delvis grunnet rot og nye sjefer i EMI, og i 1993 ble bandet oppløst.

Publisert i BAs papirutgave fredag 4. juni, 2010.

Barbie Bones 2