Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:16:59+02:00
Bergeners speller og sønger bergensviser.

Frekk å tidi
Artic Records ; ARC 8613
1977. - 1 LP


Frekk å tidi var Bergeners andre plate, de debuterte året før med Alltid no’ godt fra Bergeners, men det var med denne de fikk sitt ”gjennombrudd”. Der debuten inneholdt norske versjoner av britiske trad.-låter og noen selvlagede viser, er det bergenske klassikere som Bauekorpsgutten, Der kor kjuaguttene i gaten går, Eg hadde en tante, Puddefjordvisen og Anne Malene som rår på oppfølgeren. I tillegg tok de med en fra førsteplaten – de må ha skjønt at den va nokke for seg, nemlig Jenter fra Bergen, laget på melodien til Liverpool Lou av Dominic Behan, bror av den mer kjente Brendan. Den bergenske teksten sto vokalist og strengeinstrumentalist Fred Ove Reksten for. Randi Bjørnstad og Alfred Kjerpeseth utgjorde resten av trioen.

Kjerpeseth og Reksten var også med i Spoilband, som ga ut LPen Tre meter Spoilband i 1975. Bergeners ga ut i alt 5 LPer og to samleplater. Den siste kom på CD i 1995, og der er 31 av de beste visene med, pluss noen korte spor med kalling, fremført med vidunderlig bergensk bajaseri og kjuaguttaktig vidd.

Anne Lise, kan du fise

kan du prompe, kan du le?

Javisst kan eg det,

viss eg bare får det te!

Svaret kommer kontant på småtøsvis fra Bjørnstad, som siden tok etternavnet Sivertsen. Under dét navnet solodebuterte hun i 1980 med For ingen – et popalbum der mange kjente bergenske musikere bidro. Musikkavdelingen har alt sammen!

 

Publisert i BAs papirutgave fredag 9. juli, 2010.