Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:16:59+02:00
Alltid no’ godt fra Tertnes.

Everybody Likes Chocolate
WEA ; 4509-90787-2
1992. - 1 CD

Her har vi – i Skatter og rariteter-sammenheng – rett og slett spart på konfekten! Fra den første store bergensbølgen har vi allerede presentert to av tre flaggskip, nemlig Barbie Bones og Pogo Pops. Side om side med disse sto selvsagt Chocolate Overdose, og ett eller annet sted midt i mellom musikalsk; ikke så poppete som Pogo, men mykere enn Barbie – likevel med noe av det samme kaoset og uforutsigbarheten i musikken.

Chocolate Overdose ble startet i 1991. Etter sigende kun for å hjelpe vokalist Geir Luedys bror Doddo i hans Unge Frustrerte Menn, men så ballet det altså på seg. Erfaring hadde de fra band som forløperen til Barbie Bones, Monalisa Overdrive, The Rub, Forbidden Colours og Pompel & The Pilts.

DE var: trommis  Frode Unneland, bassist Bjørn Ivar Tysse, tangentmann Paal Andersen, gitarmann Even Johansen pluss Luedy.

Chocolate Overdose  fikk storkontrakt med Warner, spilte på Glastonbury-festivalen og alt så lyst ut, men platen solgte bare 3500 eks. Likevel la selskapet oppunder halvmillionen på bordet for innspilling og lansering av neste album, Sugar Baby (1993). Da heller ikke denne tok av som ønsket, tok bandet en lengre pause. Unneland fikk jobb i Savoy – a-ha-mannen PaulWaaktaar-Savoys band – og dro verden rundt sammen med dem, Johansen flyttet til London, hvor han startet Libido, og etablerte seg seinere som soloartisten Magnet. Chocolate Overdose fikk inn noen nye folk og backet Doddo på et par album til, før det kom to nye Overdose-utgivelser på Rune Grammofon på slutten av tiåret. Både Tysse og Luedy er etablerte produsentnavn i Bergen i dag.

Publisert i BAs papirutgave fredag 20. august, 2010.