Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:02+02:00
En buddy fra Bergen.

Ny Bris
Odin ; LP 02
1982 – 1 LP

Fjorårets Buddy-prisvinner Dag Arnesen fikk velfortjent oppmerksomhet for sitt 2007-album Norwegian Song; arrangøren, komponisten og jazzpianisten fra Bergen har lang fartstid – han ble klassisk utdannet ved det som den gang het Musikkonservatoriet i Bergen, under Jiri Hlinka, men ble tatt av jazzen tidlig på 70-tallet.

Arnesen er med på 34 utgivelser i Musikkavdelingens lokalsamling; han er høyt respektert i jazzmiljøet, men har ingen nykker, og hjelper til på lokalplanet ut over den pure jazzen, noe for eksempel Follese Vocalis og ikke minst Bergen Nord Kammerkor gledelig har fått erfare.

Dette er Arnesens debut med egen musikk, men to år tidligere musiserte han på Bjørn Eidsvågs Endelig voksen, og allerede i 1978 var han med på Godspell. Han har vært del av bl.a. Søyr, Sigurd Ulveseth Quartet, Det Skandinaviske Jazzensemblet (under ledelse av Carla Bley), Tore Faye Jazz Quartet, Jan Kåre Hystad Kvartett, Odd Riisnæs Quartet, Bergen Big Band og Orleysa i tillegg til sin egen Dag Arnesen Trio, og han har spilt med størrelser som Elvin Jones og Joe Henderson.

Ny Bris er både albumtittel og navnet på bandet han hadde med seg på platen, det besto av:
Olav Dale, sax, Per Jørgensen, trompet og sang, Ole Thomsen, gitar, Kåre Garnes, bass og Frank Jakobsen, trommer.

Personlige favoritter: Urolig tango og Til en stakkars gammel kone, med tekst av William Carlos, oversatt av Jan Erik Vold.

Publisert i BAs papirutgave fredag 5. februar, 2009.