Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Trond Blom — sist endret 2016-11-23T13:17:01+02:00
Denne ukes plate er både skatt og raritet på én gang!

Doktor Larsen
Sonet
SLP 1468, 1981
1 LP

Den er så sjelden at jeg verken har sett eller hørt den før. Ikke før nå, for nå har Skatter og rariteter-fansen begynt å pushe plater på oss; Roger Fjellstad Olsen for eksempel, som kom her med ikke mindre enn to Doktor Larsen-plater, denne selvtitulerte LPen + maxi-singelen Aids/Svein, og sa at dem kunne vi få låne hvis vi ville skrive om dem.

Nå har vi jo etter hvert erfaring med å få det vi ikke har, så på denne måten kan det jo hende at Doktor Larsen også havner i lokalsamlingen. (Vi har bare én låt med mannen fra før: Freak i en by fra samleplaten Sterkt stoff.)

På LPen gjør Doktoren, alias Arild Martinsen, tolv bergensspråklige pop-viser til egne melodier på alle så nær som to sanger – der har Randy Newman-låtene Rednecks og My Old Kentucky Home blitt til hhv. Striler og Gyldenpris! Olsen holdt en knapp på Pommes frites og Redaktørens vise, men verken han eller vi vet hvem i all verden det er som spiller på platen – for det er ikke bare doktoren – det angis et Dr. Larsen-band!

Noen der ute som vet beskjed?

RESPONS

  • Fra troverdig hold har vi fått disse opplysningene om Dr. Larsen Band:Ole Thomsen el.git., Ole Zweidorff el.git., Inge Glambek,div.str.instr., Tom Sætre produsent og el.git., Gaute Stoaas bass, Vigleik Storaas piano, Gunnar Bjjelland piano, Egil Skjelnes pedal steel, Erling Lund elgit på “pommes frites”, Arild Martinsen  tekstforf.og ak.git. (Trond Blom. tirsdag 6. oktober kl 19)

Publisert i BAs papir- og nettutgave fredag 1. oktober, 2009.